FEIJENOORDSE MEESTERS

Wenskaarten 2014

*****

Feijenoordsemeesters wenst iedereen fijne Feestdagen en een goed 2015 toe! Zoals deze geshopte opname laat zien, staat de trein naar het nieuwe jaar weer voor jullie klaar. In werkelijkheid wordt er overigens niet meer gereden met deze voor smalspoor bestemde 131-428. Als één van de weinig overgebleven stoomlocomotieven, uit de bonte verzameling die de Vietnamese Staatsspoorwegen ooit rijk was, staat de in Japan gebouwde machine als relikwie op het station van het chaotisch aandoende stadje Da Lat in Vietnam. In het najaar van 2012 werd ze daar door de Kijfhoekse 'ProRailer' Pim de Rijke gefotografeerd.

Martijn Schurink.Een hele mooie kerst en een voorspoedig en gezond 2015
toegewenst door Hanny en Dick de Bruijn  uit het mooie Ruurlo.

Patrick Esseling.

Mars Pap. Klik op de foto!

Diane en Franz Krampf.

Graham Wijt & André de Wit.

Vakbondsbestuur VVMC.

Rob van der Pols. De Santa Claus Express zojuist aangekomen in het oude station van Maassluis met een ladinkje kerstbomen voor de lokale kerstboomverkoper; gevestigd op
het stationsplein bij de lokale fietsenstalling.

Ruud Maijer.

Hidde Romeijn en de medewerkers van de Stichting Historisch Dieselmaterieel.

Ben van Wevering (KBO). Foto Hillevliet in Rotterdam op15-02-1991.

Ed van Hengel.

Chris Westerduin.

Elbert Conijn. Prettige Feestdagen en een mooi 2015; ook gewenst door deze Kerst-spoorlama in het station van Silambe (Equador). En dat er nog maar veel mooie onderwerpen op de onvolprezen Feijenoordse meesters bij mogen komen!

Adriaan Pothuizen.

Douwe Krijnen.

Op deze kaart staat vermoedelijk de enige nog bewaard gebleven stoomlocomotief uit de Noordpoolklasse. Ik heb er lang op moeten wachten, maar het is mij eindelijk gelukt om dit verloren gewaande stukje industriële erfgoed uit 1873 voor de lens te krijgen. Verrassend genoeg blijkt deze uiterst schuwe veteraan nog steeds in gebruik te zijn! Ondanks zijn respectabele leeftijd…
machine is volledig aangepast aan de barre weersomstandigheden rond de poolcirkel. Zo heeft de loc geen last van een koude start en dankzij een ingebouwde sneeuwploeg en ABS hebben sneeuwstormen, bevroren wissels of bladeren op de rails geen invloed op de koersvastheid en de remweg. Wegbekendheid is niet nodig; de machine bepaalt zijn eigen weg.
In het hoge noorden wordt dit locje ook wel liefkozend “Rudolf, the little red engine” genoemd.
Elk jaar, zo omstreeks deze tijd, legt de oude machine nog verbluffend grote afstanden af. En dat is dan weer opmerkelijk, gezien de status: Niet rijvaardig! 

Oh ja, voordat ik het vergeet; iedereen een voorspoedig, gelukkig en vooral gezond Nieuwjaar toegewenst! 

Vriendelijke groeten van Henk en Ria Koster.

Bert Stortenbeker. www.stortenbeker.eu

Ton Odijk.

Hans Scherpenhuizen.

Frits Groenestijn en Toos Manders.

Henny van Rijsbergen.

Leen Breure.

Johan Tetteroo.

Hans Blom.

Bas van Heezik. Instructiemachinist NSR/Medewerker Ondersteunende Taken.

Hans en Els Fictoor.

Rob en Hennie Schippers.

Rob van der Rest (www.sporen-met-rob.nl). Foto: Het nieuwe Rotterdam Centraal is sinds vrijdagnacht (12-12-2014) in Kerstsferen...

Angelina en Alexander Beening (Juberri, Principat d'Andorra). Foto: Op het eiland Mallorca rijden ook treinen! “Ferrocarrils de Soller” verzorgt een historische smalspoorverbinding van 27,3 km tussen Palma de Mallorca en Soller en bovendien een museumtram van Soller tot de haven van Soller van 4,9 km.

Edward Bary (www.archiefedwardbary.nl).

Dink de Witte.

Mijdert Schrik.

Van mijn oude modelvliegvrienden René Boorsma en Cees de Jongh.

Peter Eradus (www.spoorforum.nl). Foto: Polen – PKP  Stoomlok OL 49-81 met reizigerstrein tijdens de aankomst te Sulechów op 06-02-1992.

Bertus en Fredy Kers.

Jan de Jager wenst iedereen hetzelfde toe als zijn meest favoriete Elektrische Locomotief: De onsterfelijke GG1 Electric van de eveneens legendarische Pennsylvania RailRoad!
Jan bezit twee van deze pronkstukken, Allebei zijn ze van metaal vervaardigd en voorzien van authentiek geluid. De groene variant is van het Duitse merk Trix (de 2-rail versie van Märklin) en de roestbruine- van het Amerikaanse Broadway Limited. De werkelijk schitterende modellen zijn inderdaad een wenskaart waardig!

Ook Edward BijNSdorp wenst iedereen alvast hele fijne feestdagen en... tot spoors!
 

***

Hallo Cor,

Ook vanuit Waddinxveen een geweldig 2015 met goede gezondheid toegewenst en een kleurrijke Kerst!

En dit geldt uiteraard ook voor de Feijenoordmeesters.

Ik dwaal nogal eens over de site van jullie en geniet van de verschillende ritten per trein of locomotief die worden getoond.

Hartelijke groeten van Roel Ananias.

(OUD-CTM FEIJENOORD)

***
 

Ton Nijsten en familie wenst Feijenoordsemeesters een stomend 2015! Op de foto wordt gestoomd langs de Engelse zuidkust in de zomer van 2014; in dit geval van Norden naar Swanage.

Iedereen heel hartelijk bedankt, ook wie een mail zonder kaart stuurde!

Kaarten 2013   Kaarten 2012   Kaarten 2011   Kaarten 2010