FEIJENOORDSE MEESTERS

Foto's van Elbert Conijn

Van het aantal fotografen die destijds de met de tunnelbouw verweven veranderingen hebben vastgelegd, is geen schatting te maken. Laat staan dat er iets zinnigs gezegd zou kunnen worden over de hoeveelheid van de gemaakte foto's. Wel staat vast dat eenieder de ontstane taferelen op zijn of haar eigen wijze vastlegde. Een combinatie van 'treinen en luchtspoor' was daarbij enigszins voorspelbaar, maar Elbert Conijn leek in 1993 te kiezen voor het onderwerp 'treinen en stÓd'. Het resultaat mag verrassend genoemd worden.

Tunnelingang versus viaduct ter hoogte van de Pompenburg.

De omleidingsroute bij de St.Jacobsplaats. Over het Pompenburg (bij de 3 boogbruggen) was de weg namelijk afgesloten voor het verkeer en ter compensatie werd er een weg om de bouwput van de tunneluitgang heen aangelegd.

Uitzicht op het viaduct aan de Binnenrotte vanaf de achterzijde van het Stokviswater. De passerende diesel is zonder enige twijfel de 2275.

Kijkend vanaf de Meent in de richting van de Coolsingel.

De Sint Laurenskerk aan de Binnenrotte.

Met op de achtergrond de Willebrordusschool zien we hier de brug over de Hoogstraat.

 

Elbert Conijn fotografeerde van 'De Hef' zo'n beetje elke vierkante meter; zowel in gesloten- als geopende toestand. Machinist Giel de Jong deed dat niet, maar kwam niettemin met een goed bijpassende foto op de proppen... Beweeg de muisaanwijzer naar de foto toe!