FEIJENOORDSE MEESTERS

Linkpagina

(Mijn Vakbond)

http://www.smmr.nl (Stichting Museum Materieel Railion)

http://www.werkgroep1501.nl

http://www.nicospilt.com

http://www.Sporen-met-Rob.nl (Rob van der Rest's reisverslagen van tussen de rails)

http://www.industriespoor.nl (Alles over industrielocomotieven door Henk Kolkman)

https://vriendennsm.nl (De nieuwe site van de 'Vrienden van het Spoorwegmuseum)

__________________________________________________________________________________________________________

Sporen door Nieuwerkerk

Foto (Rob Mostertman): Links van de baan tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en de Aansluiting Moordrecht kan anno 2017 nog altijd dit oude brughoofd aanschouwd worden.
Het betreft hier de restanten van de vroegere aansluiting naar Station Rotterdam Maas. Bij het passeren van deze plaats denken stokers van SSN bij zichzelf: 'We zijn er bijna,
gooi er maar niets meer op'. Zo kan op economische wijze het laatste restje keteldruk naar Rotterdam Noord Goederen verbruikt worden.

Hoewel er over dit stukje verleden veel te vertellen valt, doen we dat nu eens even niet. De prachtige site over de 'Sporen door Nieuwerkerk' van Hans de Vlaming zouden we er alleen maar mee tekort doen.

Even zelf kijken dus:

http://station-nieuwerkerk.magix.net/Sporen_door_Nieuwerkerk.htm

__________________________________________________________________________________________________________

http://www.traindriver.nl (Website van de Haagse machinist Ruud Maijer)

Kwaliteitsfoto's van Pjort Schraal

http://www.roestrijden.nl

http://www.sporenplan.nl

http://www.marcrpieters.nl (Nederlands enige Treinbeveiligings-site)

http://www.spoorwegmaterieel.nl

SPOORZOEKER (De site van Bart Peters)

Bert's Hall of Trains (Spoorwegfotografie van Bert Stortenbeker - 1966 tot heden)

(De Stichting Ons Rotterdam stelt zich ten doel Rotterdam onder de aandacht te brengen en te houden)

 

Vanaf het begin van 2010 heeft het Tram Museum Rotterdam een eigen website. Bekijken van dit mooie stukje Rotterdamse geschiedenis is zeker de moeite waard!

 

 

Een live-bezoek brengen kan natuurlijk ook. Het adres is:

Tram Museum Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 362
3023ET Rotterdam
Meer info op nummer 010-4765149

De toegang is gratis en het museum is bereikbaar met lijn 4, bus 32 of -44 van de RET. Per Metro naar Delfshaven is ook een optie, evenals met de eigen auto. Parkeren kan voor de deur, maar daarvoor moet je wel betalen.

http://www.locomotor.nl

http://www.museummaterieel.nl

Mooie treinen! (Een fotosite met een greep uit de historische priv opnamen van Jan Groenendaal en de collectie van Fasca)

http://www.aad.engelfriet.net

 

http://www.stationsweb.nl

 

http://home.casema.nl/m.schulte (Site van Marco Schulte)

 

http://www.energievoorziening.info (Onafhankelijke site met informatie over zo'n beetje alles op het vakgebied van energievoorziening)

 

http://www.eloc1000.nl (Webmaster Walter Sparreboom vertelt alles over de loc 1000!)

 

http://www.stichtingtee.nl (Stichting TEE Nederland)

 

BR234-440-6 met laatste Hoek-Warszawa express in Hoek van Holland!

 

www.oudedaf.nl (Site van machinist Jan Mondria over klassieke trucks, bussen en campers van DAF en alles wat daarmee te maken heeft)

 

http://www.dieseltreinen.nl (Stichting Historisch Dieselmaterieel)

 

 

http://www.archiefedwardbary.nl

 

www.TrainsAndTrucks.nl (Herbergt een rijke verzameling aan foto's en video's van (hoe kan het ook anders) treinen en vrachtauto's)

 

www.hetutrechtsarchief.nl

Dit is Miniworld Rotterdam! Een weergaloos mooie modelbouwattractie aan het Weena te Rotterdam in de vorm van een reusachtige modelspoorbaan. Miniworld Rotterdam is een plek waar zowel jong als oud zich urenlang kan vergapen aan realistisch uitgebeelde landschappen met wegen, huisjes, havens, lampjes en natuurlijk vooral treintjes. De bouwers mogen zich rekenen tot de beste die er op dat gebied zijn. Op hun zoektocht naar details kijken ze regelmatig op 'Feijenoordse meesters'.

Kijk voor meer informatie op www.miniworldrotterdam.com

 

Was 'de trein in de wijk' vroeger onlosmakelijk verbonden met Katendrecht; de 'SS Rotterdam' van de Holland-Amerika Lijn was dat met de stad Rotterdam. De combinatie van havensporen en de imposante scheepsboeg van de SS Rotterdam verscheen dan ook regelmatig op ons netvlies. Wat dat betreft is ons Rotterdamse wereldje altijd klein geweest. Nu het schip na een lange periode van afwezigheid in de Rotterdamse Maashaven ligt afgemeerd, komt dat gevoel ineens weer boven. Een beetje reclame voor de 'Stichting behoud stoomschip Rotterdam', die zich bekommert over het wl en w van de SS Rotterdam, kan daarom nooit kwaad. Dat de voorzitter van deze club (Klaas Krijnen) 'Feijenoordse meesters' wel eens aan foto's helpt, is geen toeval. Wie in de Rotterdamse havens komt, wordt er onvermijdelijk mee besmet. Treinen- en scheepshobby liggen daardoor soms niet ver van elkaar!

 

Eisenbahn im Raum Aachen
Guido Rademacher

Start- en nieuwspagina's

Zoeken naar onderwerpen uit bijvoorbeeld de Nederlandse spoorweggeschiedenis kan ook gewoon via de krantensite van de Koninklijke Bibliotheek!

Het krantenmagazijn van de Koninklijke Bibliotheek...

De Koninklijke Bibliotheek is eind 2006 gestart met het project Databank Digitale Dagbladen met een financiering van het Nationaal Programma Grootschalige Onderzoeksfaciliteiten van NWO/SenterNovem. Voor de periode 40-45 is er een aanvullende financiering vanuit het programma Erfgoed van de Oorlog van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.Het project digitaliseert op grote schaal Nederlandse nationale, regionale, lokale en koloniale dagbladen en stelt deze gratis beschikbaar op internet. Het gaat in totaal om acht miljoen pagina's, vanaf de eerste krant uit 1618 tot aan kranten uit de twintigste eeuw.

Het project omvat de selectie, digitalisering, ontsluiting en beschikbaarstelling van de dagbladen via internet. Een webdienst is opgezet met geavanceerde zoekmogelijkheden voor onderzoekers en het brede publiek.

http://www.rijdendpersoneel.nl

http://www.spoorforum.nl


Links over treinen en spoorwegen

Voor de liefhebber van trams

Over reizen per trein

Per trein door India!

Nieuw! Korting op uw treinkaartjes

http://treinen.2link.be

Foto's: Doorn van der Ven, Spoorwegmuseum