FEIJENOORDSE MEESTERS

Meer foto's van 'De Langste Reizigerstrein ter Wereld' in RailZ (3)

(Foto's Rob van der Rest)

Zoals altijd bewees mijn vriend Rob van der Rest mij zijn goede diensten als fotograaf. Het kon dan ook bijna niet anders, of de eerste flitsen in mijn gezicht waren van hem. Zelfs de sneeuw op onze jassen kreeg de kans niet om te ontdooien. Rechts van mij staan oud President-directeur van de Nederlandse Spoorwegen Leo Ploeger en de fotograaf van RailZ. Herman van Tongeren; de huidige netwerkdirecteur van NS/Randstad-zuid, kijkt lachend toe.

Marc van Buren ontfermde zich over de 'kopstukken' van de NS-delegatie, maar na een korte onopvallende ronde door het adembenemende miniatuurlandschap van RailZ was de tijd aangebroken voor het starten van de ceremonie. Verkeersleider Jasper Glass geeft daaraan voorafgaand een korte maar doeltreffende uitleg aan 'Cor en Arie'. Net als 20 jaar geleden op Kijfhoek zet Arie het benodigde vermogen op de motoren.

De talrijke toeschouwers waren niet voor niets gekomen. Probleemloos draait LRT zijn rondjes over de rails...

 

Het passeren van alle rijtuigen nam de nodige minuten in beslag. Waar je ook langs de baan stond, nergens was de trein in zijn volle lengte te overzien. Beweeg de muisaanwijzer naar de foto toe voor het einde van LRT!

Na afloop van de geslaagde recordpoging was er geen champagne (daar doen machinisten namelijk niet aan), maar wel de nodige gezellige praatjes, interviews, fotosessies en handtekeningen...

Jos Beckers en ik poseren tot slot voor fotograaf Peter Hilz. Het resultaat van zijn werk zal twee weken later in ons personeelsblad 'Koppeling' te zien zijn...

Terug