FEIJENOORDSE MEESTERS

Krantenknipselsch uijt d'oude doos

In de zomer van 2014 kwam ik in contact met Leen Breure, die zich op dat moment bezighield met een onderzoek naar de geschiedenis van de RTM in de Hoeksche Waard. Omdat Leen daarbij ook deze website tegenkwam, maakte hij mij deelgenoot van een aantal oude krantenknipsels over het vroegere Rotterdamse goederenvervoer. Gaandeweg vormde zich zo een heel archief met soms opmerkelijke onthullingen; die alles bij elkaar weer genoeg stof vormden voor een hoofdstuk op 'Feijenoordsemeesters'.

Uiteraard geeft deze pagina eveneens ruimte voor ingezonden artikelen van anderen. Hopelijk kunnen we zo met elkaar weer een mooie verzameling aan informatie creŽren...

Uitsnede van het in 1923 door Gemeentewerken Rotterdam vervaardigde kartografisch document van Feijenoord en polder De Esch.

In het Rotterdamsch nieuwsblad van 14-03-1923 was het bovenstaande artikel over de aanleg van 'Havenspoorlijn' opgenomen. Drie jaar later, op 14-08 1926, maakte het Sociaal-democratisch dagblad Voorwaarts de voltooiing bekend (artikel onder).

*****

Reisverslag van Jantje Wagon uit Het Vrije Volk van maandag 5 september 1949.

*****

Frans Molenaar kwam dit oude krantenknipsel van juli 1956 tegen. We zien het vroegere overpad aan het eind van de Laanslootseweg; ongeveer op de plaats waar tegenwoordig het viaduct van de Tjalklaan ligt.