FEIJENOORDSE MEESTERS

Seinzaal Kijfhoek

Foto's Rob van der Rest (maart 1989) en Michiel Kreuze:

Foto's boven (3x):

Henk Werkman (links) en Arie Metselaar (rechts) tijdens hun werkzaamheden aan het heuveltableau...

Foto's boven (3x):

Treindienstleider Jan van Hoorn zwaait hier op de bovenste foto de scepter over de 'noordzijde'. Ook zijn broer Cor is treindienstleider op de Kijfhoek. De foto in het midden laat op de voorgrond de oude gezamenlijke werkplek van de verkeersleider en de centrale rangeerdienstleider (Henk Frederiks, wiens wederhelft Shirley in de kantine werkte) zien. Later krijgen de verkeersleiders een aparte ruimte die door glas is afgezonderd van de seinzaal. Op de foto onder zien we Hans Werkman (de zoon van Henk Werkman) achter het tableau van de 'zuidzijde'.

Foto's boven (2x): Nog een keer het verhoogde bordes waarop de verkeersleider en de centrale rangeerdienstleider zaten. In het midden op de bovenste foto verkeersleider Ed Vroon. Hij werd landeljk bekend toen hij als een sublieme kandidaat in de TV-quiz '2 voor 12' verscheen. Op de achtergrond staat een lachende treindienstleider Rens Frings.

De foto onder is gemaakt door Prorail-medewerker Michiel Kreuze; treindienstleider / heuvelprocesleider Rotterdam Goederen.

De zondagen op Kijfhoek waren gewoonlijk saai. Om de eenzaamheid te verdrijven zochten de aanwezige machinisten daarom meestal maar de post op. Daar was het natuurlijk evenmin druk, maar we konden zo tenminste bijpraten onder het genot van een kop koffie. De Feijenoordse machinisten Van Driel en Hlavaj zijn hiet op bezoek bij treindienstleider John Jeelof. (Met dank aan Tom van Driel voor de videobeelden)

Zondag 23 mei 1993, Kijkhoek (deel 1)