FEIJENOORDSE MEESTERS

Groot BrittanniŽ

 

 

Foto (Rob van der Rest): Loc 1505 in zijn NS-functie als drijvende kracht voor een intercity. Het betreft hier een binnenkomst op Den Haag CS in april 1983...

Eťn van de bewaard gebleven 1500'n, is de 1505. Wie deze geheel in NS-stijl teruggebrachte locomotief nog een keertje wil zien, zal er wel de overtocht naar Groot BrittanniŽ voor over moeten hebben. De locomotief in kwestie is namelijk opgenomen in de collectie van het 'Museum of Science and Industries' (het MoSI), dat is ondergebracht in het oudste spoorwegstation van de stad Manchester. Behalve onze 1505 vinden ook een aantal andere bedrijfsvaardige loc's en rijtuigen, waarmee op hoogtijdagen nog wel eens een stukje wordt gereden, onderdak in het complex. Michiel Kreuze bezocht (gratis!) dit leuke museum op 27 september 2011. Bezoekers van 'Feijenoordse meesters' gunt hij het voorrecht van een hernieuwde kennismaking met elektrische locomotief 1505.

Foto's Michiel Kreuze (14x): Loc 1505 gespot in 'the Museum of Science and Industries' in Manchester...

Liefhebbers kunnen sinds kort via Modeltreinexpress de NS 1505 in HO-schaal (1:87) bestellen. Het gaat om een zeer exclusief model met ledverlichting, dubbele cardan, en decoder interface. De oplage van fabrikant Elo-Trains (bekend van zijn 'Plan K' rijtuigen) is wel beperkt. Wie de aanschaf overweegt zal er dus snel bij moeten zijn.

Bestellen is mogelijk via de onderstaande link:

http://www.modeltreinexpress.nl/www/artikelen.asp?merk=Elo-Trains&groepnaamid=3682