FEIJENOORDSE MEESTERS

Zwitserland

(Met medewerking van Bas van Hulst)

Z ziet de eerste locomotief van onze Zwitserse collegae er in 'virtueel materieel' uit. De hierboven afgebeelde machine kun je trouwens (compleet met 'log-in-illustratie') ook in werkelijkheid tegenkomen.

 

Ook Collega Bas van Hulst uit Zwitserland laat weten dat hij heel wat uurtjes op "Feijenoordse meesters' heeft doorgebracht. Al vanaf het prille begin leest hij met veel plezier onze verhalen en anekdotes en de aankondiging dat 'Feijenoordse meesters' van plan was om 'internationaal te gaan', vormde voor hem een aanleiding om direct te reageren. Als machinist n opleider bij de Zwitserse spoorwegen -met name bij de BLS en SBB- is Bas onder andere verantwoordelijk voor 'Virtuelles Fahrzeug'; een onderwerp dat bij ons beter bekend staat als 'virtueel materieel'. Bas en ik blijken daarin veel gemeen te hebben. Samen zijn we behalve machinist dus ook opleider en..., jawel..., ook met 'virtueel materieel' hebben we allebei de nodige ervaring. Voor wat betreft het laatste maakte ik namelijk deel uit van de 'expertgroep ICM'; een club die zich in 2010 bezig hield met het op poten zetten van de in 2011 te geven landelijke herinstructie ICM (waaronder 'virtueel materieel'). Zonder dat we dit van elkaar wisten, bivakkeerden we zodoende geregeld in het Simulatorencentrum te Amersfoort, want ook in Zwitserland  hebben ze dergelijke dingen staan... Hoe dan ook hebben we met Bas van Hulst een prima ingang gevonden voor de Zwitserse Spoorwegen, temeer omdat Bas, in de tijd dat hij nog 100% reed, zijn werkervaringen jaren lang aan het papier heeft toevertrouwd. Zijn belevenissen stelt hij jullie graag ter beschikking. Fotomateriaal ontbreekt natuurlijk evenmin!

 

 

 

Hier de echte Re 465, een loc die 7000 kW vermogen heeft. Bij de SBB rijdt deze locomotief als Re 460 rond. Spiez, 15-06-2007. Beweeg de muisaanwijzer naar de foto toe om de cabine van de RE 465 te zien.