FEIJENOORDSE MEESTERS

Meer foto's van RSC-Waalhaven

Foto's (Ben van Wevering): De toegangspoort van RSC anno 2003 en het langs de Vondelingenweg gelegen Rail Service Center van de Waalhaven (opnamedatum 15-07-1994).

Foto's boven (Rob van der Rest): Vroeger leidde slechts een enkel spoor naar het RSC op de Waalhaven. Het terrein was toen al wel afgesloten door middel van een op afstand bedienbaar hek dat werd geopend nadat de rangeerploeg zich 'voor de poort' had gemeld. De spoorwegovergang aan de Reeweg moest men in die tijd met de hand activeren en ook de wissels waren handbediend. Deze opnames werden trouwens gemaakt op 29 april1989. (EÚn van mijn inmiddels vele verjaardagen!)

Foto's onder (Rob van der Rest): Op 21-10-1995 vond de bediening bij RSC nog in hoofdzaak plaats door 2200'n. Op de bovenste foto is de 2377 bezig met het 'uithalen' van een containertrein bij  RSC. Op de onderste foto's zien we dat nogmaals, maar nu met de treinloc (6519) al op sleeptouw. De drukknopbediende overweg bestaat dan allang niet meer...

Videomateriaal over dit onderwerp:

Op 21-10-1995 vindt de bediening bij RSC nog in hoofdzaak plaats door 2200'n. In deze video is de 2377 bezig met het 'uithalen' van een containertrein bij RSC. Later zien we dat nogmaals, maar dan met de treinloc (6519) al op sleeptouw. De drukknopbediende overweg van de Reeweg bestaat niet meer... Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

*****

Op deze video haalt radioloc 2368 een containertrein uit bij RSC-Waalhaven. Het is hier 4 november 1993. De AHOB Reeweg ter hoogte van kilometer 6.7 is op dat moment alleen nog opengesteld voor fietsers en voetgangers. Het nieuwe Reewegviaduct heeft de rest van het altijd drukke havenverkeer al overgenomen. Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

*****