FEIJENOORDSE MEESTERS

Overzicht van videofilms en -fragmenten

___________________________________________________________________________________________________________________

Rangeren in de regio

Kijfhoek

De zondagen op Kijfhoek waren gewoonlijk saai. Om de eenzaamheid te verdrijven zochten de aanwezige machinisten daarom meestal maar de post op. Daar was het natuurlijk evenmin druk, maar we konden zo tenminste bijpraten onder het genot van een kop koffie. De Feijenoordse machinisten Van Driel en Hlavaj zijn hier op bezoek bij treindienstleider John Jeelof. (Met dank aan Tom van Driel voor de videobeelden)

Zondag 23 mei 1993, Kijkhoek (deel 1)

Op zondagmiddag werd op de Kijfhoek een begin gemaakt met het opstarten van het proces voor de komende nacht. Met locomotieven van de locatie 263 werden dan alvast de nodige treinloc's omgehaald tegen de treinen die op de bundels aan de noordzijde hadden overgestaan. In dit filmpje rangeert de Feijenoordse machinist Tom van Driel met een tweetal 2200'n. De e-loc is de befaamde 1607, die in 1989 de Langste Reizigerstrein ter Wereld reed. Na een aantal jaren in Maastricht aan de kant te hebben gestaan, schijnt de 1607, samen met een aantal andere 1600'n, verkocht te zijn aan ACTS. (Met dank aan Tom van Driel voor de videobeelden)

Zondag 23 mei 1993, Kijkhoek (deel 2)

De Feijenoordse machinist Tom van Driel rangeert met e-loc 1101 op Kijfhoek-noordzijde.

Zondag 23 mei 1993, Kijfhoek (deel 3)

Om te kunnen werken aan de nieuwe viersporige hoofdbaan was het noodzakelijk dat reizigerstreinen over de Kijfhoek geleid werden. Om de passagiers voor station Rotterdam Lombardijen (en later ook Barendrecht) van dienst te zijn, werden houten noodperrons aangelegd. Tegenwoordig is omleiden over de Kijfhoek er voor de reizigersdienst niet meer bij. In dergelijke gevallen zou dan namelijk over de goederensporen van de Barendrechttunnel gereden moeten worden en die zijn niet ingericht voor de mogelijke evacuatie van passagiers. Ongeveer op de plaats waar in dit filmpje (Rob van der Rest) werkzaamheden worden uitgevoerd, lag vroeger Oud-Zwijndrecht. In deze omgeving liggen ook nog de keien die afkomstig zijn uit de ontspoorde stenentrein. Aan de andere kant van de baan was de 'Locatie 60' gesitueerd. (14-10-1995)

Kijfhoek (deel 4)

Waalhaven

Op deze video haalt radioloc 2368 een containertrein uit bij RSC-Waalhaven. Het is hier 4 november 1993. De AHOB Reeweg ter hoogte van kilometer 6.7 is op dat moment alleen nog opengesteld voor fietsers en voetgangers. Het nieuwe Reewegviaduct heeft de rest van het altijd drukke havenverkeer al overgenomen. Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

Op 21-10-1995 vindt de bediening bij RSC nog in hoofdzaak plaats door 2200'n. In deze video is de 2377 bezig met het 'uithalen' van een containertrein bij RSC. Later zien we dat nogmaals, maar dan met de treinloc (6519) al op sleeptouw. De drukknopbediende overweg van de Reeweg bestaat niet meer... Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

De klok rond werden containertreinen ingezet en uitgehaald bij RSC-Waalhaven. In 1995 gebeurde dat bij NS/Cargo zowel met oude 2200'n als met nieuwe locomotieven van de serie 6400. Tijdens de werkzaamheden op het emplacement ging het reguliere treinverkeer op de hoofdbaan gewoon door. Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

_______________________________________________________

Locomotieven van de Nederlandsche Spoorwegen

DER 200 / 300

Locomotor 204 rangeert met werktrein op de Waalhaven-oost in 1993. Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

DER 200 / 300

Kraansik 265 rangeert met een werktrein ten behoeve van de aanleg van tegelpaden op de hoofdbaan bij RSC-Waalhaven. De Ahob ter hoogte van de Reeweg is hier al afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsers maken echter nog dankbaar gebruik van de oude spoorwegovergang. Hen scheelt het immers een hele 'trap' omhoog tegen het nieuw aangelegde viaduct. Camera: Rob van der Rest

Kraansik 265 rangeert met werktrein op de hoofdbaan bij RSC-Waalhaven

DE 2400 / 2500

ACTS zocht in 2006 een 'bijzondere' machinist die nog met een DE2400/2500 kon rijden. Machinist Bertus Kers (waar kennen we die ook alweer van?) reed tijdens de Furiade 2006 op de VSM2530 tussen Maassluis en Hoek van Holland en had een aflosser nodig. De ex-Feijenoorder Aad de Knijff bedacht zich geen moment, want het was waarschijnlijk zijn laatste kans om ooit nog met zo’n loc te kunnen rijden. Achteraf zegt hij daarover: 'Heel leuk en verbazingwekkend dat je na vele jaren die loc nog weet te bedienen. Eigenlijk was het maar een hele simpele techniek. Zelfs het zwakveldschakelen wist ik nog'.

Video van deze rit: Deel 1

Video van deze rit: Deel 2

_______________________________________________________

Rangeren op Feijenoord

Rangeren op Feijenoord vereiste beslist bijzondere oplettendheid. Deze beelden stammen uit april 1993. Verschillende sporen op het emplacement zijn dan al verdwenen en op de tractiesporen worden in dit jaar het opstelspoor voor 'Plan-U' en spoor 30 opgebroken. Loc' s van de serie 2400 zijn allemaal buiten dienst gesteld door de komst van de 6400. Daarnaast loopt ook het aantal rangeerlocjes en Locomotoren terug. Radioploegen nemen het rangeerwerk steeds meer over. De 2200 in deze video is zo'n Radiografisch bestuurde machine.
Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

Uitruk NS-reddingsauto (Feijenoord) in april 1993. Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

Locomotieven werden altijd afgetankt voordat ze de werkplaats in gingen. Na reparatie of onderhoud waren ze dan weer direct inzetbaar voor de dienst. Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

_______________________________________________________

Veranderingen rond depot Feijenoord in 1993

Terwijl twee stammen dubbeldeksmaterieel stoppen op de tijdelijke halte 'Rotterdam-zuid', verkeren de werkzaamheden van de Willemsspoortunnel in de eindfase. Naast de tunnelbouw wordt er in de directe omgeving van het depot ook volop gewerkt in het kader van het Deltaplan en aan de totstandkoming van de 'Kop van Zuid'. Camera: Rob van der Rest.

'Veranderingen rond depot Feijenoord in 1993'...

_______________________________________________________

De treindienst

Achtergrondinformatie over ertsvervoer

Getrokken door een viertal 6400'n passeert een 4800 tons ertstrein RSC-Waalhaven. Beladen ertstreinen met een gewicht van 4000- of 4800 ton werden vroeger in de regel gereden door een vierspan 2200'n. Nadat er voldoende nieuwe 6400'n waren ingestroomd, raakte de 2200'n en de dubbeltractie met e-loc 1600 als vooroplopende trekkracht voor dit vervoer al snel uit de gratie. Vier 6400'n zouden voortaan dit zware werk overnemen. Later werd die beslissing weer teruggedraaid. Door het tekort aan locomotieven zouden dit soort treinen toch met één loc minder rijden. Deze filmopnames zijn gemaakt door Rob van der Rest op 21-10-1995.

4800 tons ertstrein ter hoogte van RSC-Waalhaven op 21-10-1995

Deze korte videofilm laat een door vier 2200'n getrokken ertstrein met automatische koppelingen op de Havenspoorlijn zien. Gezien de opnamedatum van 2-11-1993 zou de trekkracht eigenlijk uit 6400'n moeten bestaan. Dat is echter niet zo, waaruit we kunnen opmaken dat het hier vrijwel zeker om een extra transport als gevolg van te hoge waterstanden in de rivieren gaat. Wie goed oplet, telt slechts 36 beladen wagons en geen 40. Dat kan evenmin toeval zijn. De hoeveelheid geleverde erts moest immers precies kloppen. Een wagonlading meer of minder maakte dat de klant in Duitsland er niets meer aan had. Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit unieke filmpje...

Vier multiple geschakelde locomotieven van de serie 2200 wisselen met een 'volle ertsboot' door ter hoogte van RSC-Waalhaven. De eerste koppelwagen is een vierassige Nederlandse ertswagon. Nadat de EMO dit soort koppelwagens bij vergissing een paar keer volstortte met de bekende bruinrode ertsknikkers, werd besloten om de bovenrand van de bakopbouw te verwijderen. Samen met de gele borden (waarop de tekst 'Niet beladen!' stond) moest dit de herkenbaarheid vergroten. Camera: Rob van der Rest (november 1993).

Klik op deze regel voor dit filmpje...

Plan-U

Een dag op 'Plan-U' in 1979. Terwijl de baas veronderstelt dat een paar 'Feijenoordse meesters' serieus met hun vak bezig zijn, wordt er in werkelijkheid druk geexperimenteerd met een filmcamera. Het resultaat was na een beetje 'knippen en plakken' al prachtig te noemen. Een passend muziekje maakte deze co-productie verder af! Kijk mee naar deze oldtimer van van Gerard ten Napel en Jan Boelens...

Een dag op 'Plan-U' in 1979

E-loc 1144 trekt twee treinen!

Op 19 augustus 1995 strandde loc 1640 (nu loc 1840 van NSR) door een defect op IJsselmonde. De toevallig passerende loc 1144 schoot daarop te hulp. Dat deze ook al een trein vervoerde, deerde niets. Plichtsgetrouw sleepte de 1144 alletwee de treinen naar de Kijfhoek. Camera: Rob van der Rest.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

Een rit met D-trein 345 van Hoek van Holland naar Utrecht Centraal in 1989. Machinist op de bok is de 'Feijenoordse meester' Giel de Jong. De camera is in handen van de machinist Ron van Rheenen. Hoewel de 'Hoekse lijn' zelf door de jaren heen nauwelijks is veranderd, ligt dat voor de omgeving in de nabijheid van de spoorbaan anders. Veel details zoals die er in 1989 waren, zijn inmiddels verdwenen. Een geoefend oog zal de verschillen beslist ontdekken. Over het rijden met een doorgaande D-trein op het baanvak Hoek van Holland-Schiedam kunnen we vertellen dat dit intensief was. Verschillende keren moest de snelheid terug en niet zelden moest je inhouden voor een vertraagde stoptrein. De tijd zat je daarbij altijd op de nek, want dienstregelingen op de Hoekse lijn zijn altijd al krap geweest.  In meerdere delen wordt de gehele reis naar Utrecht getoond.

D345 Hoek van Holland-Utrecht CS (deel 1)...

D345 Hoek van Holland Utrecht CS (deel 2)...

D345 Hoek van Holland Utrecht CS (deel 3)...

D345 Hoek van Holland Utrecht CS (deel 4)...

Nog één maal over het spoorviaduct Delft!

Cabinebeelden van het spoorviaduct Delft op de laatste zondag (15 februari 2015) van de exploitatie. Na een buitendienststelling van een week rijden de treinen vanaf maart 2015 ondergronds. Met dank aan Jeroen de Rijke voor het verzorgen van deze 'Feijenoordse Meesters-productie'.

Klik op deze regel voor dit filmpje...

_______________________________________________________

De railrollers van Mw

Kijfhoek diende al vele malen als filmdecor. Ook voor deze opnames was dat deels het geval. Vanaf het dubbele derde spoor, dat vroeger langs het emplacement liep, werden er voor deze film vanuit een DE6400 verschillende voorbijrijdende materieeltypes gefilmd. De dieselloc werd uiteraard gereden door een Feijenoordse meester...

Deel 1    Deel 2    Deel 3    Deel 4

_______________________________________________________

Een film van Ruud Laurijssen

Het is zomer 1992. Een Feijenoordse meester filmt vanuit zijn hagelnieuwe loc 6400 een stuk Havenspoorlijn bij de Waalhaven en het traject Kijfhoek - Rechter Maasoever. De rit voert langs de vroegere stations van Barendrecht, Lombardijen, Rotterdam-Zuid, Rotterdam-Blaak en terug. Volop luchtspoor dus, maar ook beelden van de DHS en het oude RMO...

Deel 1    Deel 2

_______________________________________________________

Visie op vervoer

Korte promotiefilm van de afdeling 'Commercie' over NS-goederenvervoer rond 1990.

Deel 1    Deel 2

_______________________________________________________

Bij de meester aan boord

1- Nadering station Dordrecht met de internationale Intercity Amsterdam-Brussel, gefilmd door Bruno Batenburg.

1

2- Nadering van de Willemsspoortunnel, station Rotterdam Blaak en Rotterdam Centraal station met de Intercity Eindhoven-Den Haag CS. Gefilmd vanuit een loctype 1600/1800 door Bruno Batenburg.

2

3- Op deze plek vond op 8 januari 1962, in dichte mist, de grootste spoorweg ramp uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Maar liefst 93 doden en 54 gewonden waren er te betreuren, waaronder de machinisten van de beide treinen. Hoewel de geëiste tol van dit tragische ongeval niet meer teruggedraaid kan worden, hebben we aan deze gebeurtenis wel de invoering van ons ATB-systeem te danken. ATB had de ramp bij Harmelen naar alle waarschijnlijkheid voorkomen... De Utrechtse machinist Jan Philipsen maakte deze beelden op 22 augustus 1993 vanuit de cabine van e-loc 1201. De in 1951 gebouwde 1201 kwam na haar buiten dienststelling in bezit van het Spoorwegmuseum, waar zij aanvankelijk als 'plukloc' voor de 1202 diende. Later werden de Werkgroep 1501 en de Stichting KLOK eigenaar van deze machine. (Camera: Jan Philipsen)

3

Deze baanvideo vanuit de cabine van e-loc 1201, werd eveneens gemaakt door de Utrechtse machinist Jan Philipsen op 22 augustus 1993. Insiders herkennen er zeker het traject tussen Barendrecht-aansluiting en Rotterdam Stadion in. Behalve de vroegere overwegen ter hoogte van Km 40.7 en 40.9, passeren we het oude Station Rotterdam Lombardijen en de langs het goederenemplacement gelegen noodperrons. Machinist Jan Philipsen rijdt net als ik intussen meer dan 30 jaar. Ik ken hem als een uiterst bekwaam vakman. De wielasslip op spoor 5 te IJsselmonde is dan ook zorgvuldig door hem in scène gezet. Vandaar dat hij het snelle dalen van de ampèremeter beheerst op de film vast heeft weten vast te leggen. Zaken als de slipzoemer (waarvan je telkens weer schrok) de 'kwiteerzoemer' en de irritant klinkende bel van de dodeman maken de herinnering aan vroeger weer lekker levend. Dat het geluid door gebrek aan compabiliteit wat minder is, heb ik graag voor lief genomen...

4

Video-opnames uit het tijdperk van 'NS/Cargo', 'roken op de loc', 'Telerail', één Moerdijkbrug en de ATB-kwiteerknop. Vanuit de cabine van loc 6440 kijken we mee met machinist Rob Mostertman. Hij rijdt trein op 17 augustus 1996 trein 54076 van Kijfhoek naar het Belgische Essen v.v. Leuke bijzonderheden zijn het roestrijden te Lage Zwaluwe en een 'Lastgeving VR' in verband met loslopende geiten in het spoor bij Zevenbergen.(Camera: Ton de Greef Sr. (†))

Deel 1    Deel 2    Deel 3

________________________________________________

De Havenspoorlijn in beeld

1- Zomer 1992... Loc 2333 staat met vol vermogen voor een 'Waalhaventrein' en is over de Havenspoorlijn op weg naar de Kijfhoek. Terwijl Rob van der Rest zijn camera langzaam met de passerende trein meedraait, groet de Feijenoorder op de locomotief met een 'toetertje' en een opgestoken hand. Al met al nostalgische beelden waarvan er naar alle waarschijnlijkheid niet veel op Internet te vinden zijn. (Camera: Rob van der Rest)

 1

2- Containertrein bij Barendrecht-vork op weg van de Botlek naar de Kijfhoek. (Camera: Rob van der Rest)

 2

 3- Zomer 1992... Een loc van het type 2200 rijdt over de landelijk aandoende Havenspoorlijn. Veel diensten waren een letterlijk halen (in de vorm van een losse loc) en brengen van treinen. Zodoende kwamen geregeld dezelfde locomotieven en machinisten voorbij... (Camera: Rob van der Rest)

3

4- Zomer 1992... Loc 2333 met een containertrein onderweg richting de Waalhaven. In het tweede gedeelte van de clip is aan de uitlaatrook te zien dat de loc overschakelt van serie naar (serie-) parallel. De meter van de blower loopt dan op naar 0,4 bar. In de seriestand kwam de naald van deze meter niet los van de zitting...  (Camera: Rob van der Rest)

4

5- Nadering van Station Waalhaven, gefilmd vanuit een loc 6400 in 1992. Camera: André van de Beek.

5

6- Emplacement Waalhaven-zuid, gezien vanaf de hoofdbaan in 1992. Camera: André van de Beek.

6

7- Wachtend voor de geopende Botlekbrug (1992). Camera: André van de Beek.    

7

8- Beelden van de Calandbrug, emplacement Europoort, de Suurhofbrug en de nadering van de Maasvlakte, gefilmd door André van de Beek in 1992. De spoorverdubbeling naar de Europoort is in 1992 bijna een feit.

8

9- RRF-machinist Marco Smit zou voor Feijenoordse meesters wat plaatjes schieten... Een paar was meer dan genoeg, maar eenmaal begonnen ging het lekker en het zijn er dus uiteindelijk wat meer geworden. Deze fotorit voert vanaf de 'Putsporen' op de Waalhaven, via het emplacement en de 'aansluiting 3', Pernis (met vlak voor de tunnel de opgebroken Shell spoorpoort), de Botlek en de Europoort naar de vroegere locatie 'NSF/TSF. Na het verrichten van de nodige rangeerwerkzaamheden daar gaat de reis via de omgekeerde route terug naar spoor 4 RSC. Na het parkeren van de loc op 'Putspoor 320 T-zijde' is het welverdiend tijd voor de koffie...

9

10- De Feijenoorder André van de Beek filmde in 1992 het uithalen van zijn eigen 4800-tons ertstrein (48117) bij de EMO aan de Maasvlakte

10

11- In 1992 reed de Feijenoordse machinist André van de Beek niet alleen zijn 4800-ton wegende ertstrein 48117, hij maakte vanuit zijn loc 6400 ook deze videobeelden...

11

12- Goederentreinen op de Havenspoorlijn in de winter van 1993. De laatste trein is de zogenaamde 'Formaline'of 'Phenol' voor de Firma Du Pont op de Dordtse 'Staart' Camera: Rob van der Rest

12

______________________________________________________

Vertrek vanaf Rotterdam Blaak

1- E-loc 1614 vertrekt met 9 ICR-rijtuigen vanaf het oude Blaakstation. Op de bok bevindt zich de Feijenoordse meester Eric Kooyman. (Camera: Rob van der Rest)

1

2- Uitzicht vanaf een regenachtig Rotterdam Blaak, gefilmd door Kees Dessens op 23 september 1993 (rechts).

2

3- Meesterlijk uitzicht over het luchtspoor, gefilmd door Kees Dessens. Het tweede gedeelte van deze film laat het uitzicht op Rotterdam zien, zoals passagierende Feijenoordse machinisten dat destijds vanuit de onbediende cabine hadden...

3

______________________________________________________

Zondagsrust in Rotterdam wordt verstoord door iedere passerende trein op het Luchtspoor, De Hef en de Willemsbrug. (Camera: Rob van der Rest)

Treinverkeer over de Willemsbrug

______________________________________________________

Treinverkeer over de Koningshavenbrug. (Camera: Rob van der Rest)

Treinverkeer over de Koningshavenbrug

______________________________________________________

Een VPRO-productie

Plaats van Herinnering

______________________________________________________

Treinverkeer over het Rotterdamse Luchtspoor ging dag en nacht door. Deze korte clip is een compilatie van beelden die Rob van der Rest op     8-11-1992 maakte. Veel 'oud bekenden' zoals de 'Etoile du Nord' (met NMBS 2500), de legendarische honde(n)kop en de Nederlands-Belgische 'trek-duw' trekken aan het oog voorbij... (Camera: Rob van der Rest)

'Herinneringen aan het Rotterdamse Luchtspoor'

Een wel héél erg mooi uitzicht over het 'Luchtspoor', gefilmd vanaf de St. Laurenstoren door Rob van der Rest (1993). Achtereenvolgens passeren zes rijtuigbakken 'Hondekop', een DDAR-driewagenstel (!) en een door een e-loc 1600 getrokken containertrein.

Uitzicht over het 'Luchtspoor' vanaf de Laurenstoren

Reportage over de het ontstaan- en het verdwijnen van het Rotterdamse Luchtspoor. Fotografie en montage van deze fraaie terugblik was in handen van oud NS-machinist Jo(op) van Oijen. Het begeleidend commentaar is eveneens van hem afkomstig.

Geschiedenis van het Rotterdamse Luchtspoor

______________________________________________________

'Feijenoordse meesters' in stoom

'Stoom-items' zijn normaal gesproken geen onderwerp voor deze website. Het wordt echter een ander verhaal wanneer stoomlocomotieven gereden worden door ex-'Feijenoordse meesters' zoals Koos Snel, Gerard Mastenbroek en Giel de Jong. Na revisie van het drijfwerk, de vervanging van de oververhitters en het richten van de asbak in Meiningen (D), worden er 'thuis' met de SSN 52-3879 in 1993 meerdere proefritten uitgevoerd. Deze ritten voeren over het Rotterdamse 'Luchtspoor', maar ook op de Havenspoorlijn verschijnt SSN stoomloc 52-3879. Met maar liefst 800 ton aan gewicht in de trekhaak wordt van Kijfhoek naar de Botlek (en terug) gereden. Van tijd tot tijd gaat de 'lat' daarbij flink open...

Het camerawerk is van Giel de Jong.

Deel 1     Deel 2    Deel 3    Deel 4

______________________________________________________

Afscheid van het Luchtspoor

Afscheidsritten op het Rotterdamse 'Luchtspoor' op vrijdag 24 september 1993. (Camera: Rob van der Rest)

Deel 1    Deel 2    Deel 3

________________________________________________________

Laatste officiele opening van de Koningshavenbrug, gefilmd door Rob van der Rest.

Laatste opening van de Koningshavenbrug

________________________________________________________

De sloop van Rotterdam Centraal Station

Op 16 januari 2008 geeft de Rotterdams wethouder J. Baljeu rond 9:45 uur het startsein voor de sloop van het Rotterdamse Centraal Station.
Camera: Cor de Rijke

Klik op deze regel voor dit filmpje...

________________________________________________________

ICMm 4011

Een impressie van de ICMm 4011. Na een ingrijpende modernisering (vanaf 2007) verschijnt de serie weer als nieuw op de baan.

Een korte impressie van de gemoderniseerde ICMm 4011

________________________________________________________

Meesterschapsprijs 2005

Op 5 november 2005 werd door 25 machinistenteams de strijd gestreden om de, deze keer niet literaire, 'Meesterschapsprijs 2005'.
Verschillende deelnemers waren ex-Feijenoorders. Zo ook de ex-Feijenoorder Nico Ammeraal, die het team uit Den Haag uiteindelijk naar de overwinning leidde... Klik hier voor een verslag van deze dag.

'Sfeerindruk' van de Meesterschapsdag 2005

________________________________________________________

Klik hier voor videobeelden over 'De Langste Reizigerstrein ter Wereld'...

Het rijden van de Langste Reizigerstrein ter Wereld in 1989 was voor een belangrijk deel een Feijenoordse aangelegenheid. De Werkplaats Feijenoord vervulde in het geheel een belangrijke taak en de twee machinisten waren eveneens afkomstig van het depot Feijenoord.

________________________________________________________

Gespreksdiscipline

In 1995 werden er in het gehele land extra instructiedagen 'gespreksdiscipline' georganiseerd. De Spoorweg Ongevallenraad besloot destijds tot de noodzaak daarvan, aangezien uit onderzoek naar een aantal incidenten aan het licht was gekomen dat het schortte aan de wijze waarop spoorwegpersoneel met veiligheidsberichtgeving omging. Of het toeval was dat NS/Cargo werd aangewezen om de pilot te gaan draaien weet ik niet, maar de directie nam de zaak hoog op en gelastte certificering van alle betrokken instructeurs. De videofilm die bij het lesprogramma hoorde heb ik, als instructeur van toen, altijd bewaard. Toen ik de band onlangs tegenkwam en bekeek, oordeelde ik dat het onderwerp 'gespreksdiscipline' door de jaren heen niet minder actueel geworden kon zijn. Het studiootje van Rob van der Rest had zodoende weer het één en ander te doen...

'What's in a word' was een video van het Britse Railtrack die handelt over gespreksdiscipline op het spoor en de mogelijke gevolgen bij het achterwege blijven daarvan.

Klik hier voor deel 1

Klik hier voor deel 2

Klik hier voor deel 3

Klik hier voor deel 4

________________________________________________________

Werken bij de NS

 'Werken bij de NS' was een film die rond 1992 door het concern gebruikt werd bij de werving van nieuwe machinisten en conducteurs. Douwe Krijnen (een machinist uit Haarlem) ontdekte dit fragment op YouTube. Hij schreef aan 'Feijenoordse meesters': 'Heb ik het goed gezien dat de meester op de 6400 Arie Wander is?' Het antwoord i's: 'JA!' En het achtergronddecor (daar gaat het ons natuurlijk om) komt eveneens erg bekend voor...

Klik op deze regel voor dit filmpje...

____________________________________________________________________________________________________________

(Machinist Ben de Jong en mijn zoon Jeroen worden bedankt voor de geboden hulp bij het omzetten van de eerste videobestanden!)