FEIJENOORDSE MEESTERS

Kunstmesttrein (de 'Talbot')

Foto (Albert Sas): Een echte 'Waalhaven-klassieker' wordt gevormd door het vertrek van deze lege 'Talbot' op 13 juni 1980. Twee multiple-geschakelde 2400'n (de 2516 voorop) deden in dit geval het werk. De aanduiding 'Talbot' was trouwens geen knipoog naar de lading of de klant, maar naar de wagonbouwer. De fel-oranje zelflossers, die gebruikt werden voor het vervoer van kunstmest, waren namelijk afkomstig uit de Talbot-fabrieken in Aken...

Foto's (Ben van Wevering): Nadat de 'Talbot' met een elektrische locomotief van de serie 1000 te Kijfhoek was aangebracht, maakten twee 2400'n de rest van het werk naar de Waalhaven af. Het weer ophalen van de lege kunstmestwagons was soms voorbehouden aan een enkele 2200. Ook deze foto's laten onze herinneringen aan dit kunstmestvervoer nog even opbloeien. Beide opnames werden door hem gemaakt in de buurt van de Rotterdamse Meaterlinckweg in het voorjaar van 1988.

Foto (Ben van Wevering): De beladen 'Talbot' verlaat 'de Vork' op 14-06-1988. De trekkracht bestaat deze keer uit een duo 2200'n. Over de standplaats van de machinist bestaat geen twijfel... Feijenoord natuurlijk!